Tsielekjåkkåstugan – Falesjavrre strömmar 21 km

  • Lunchpaus med helt ok utsikt!
  • Starten på dagens lilla promenad
  • Dags att fylla på med vatten!
  • Tältplats modell sämre, mitt i björkskogen
  • Många broar passerar man...
  • Vy från tältet!
Starten på dagens lilla promenad

Starten på dagens lilla promenad

Sov ganska bra fram till klockan 5 då jag vaknade av att det var vansinnigt varmt i tältet. Jag tror att jag lyckades somna om, men efter halv 7 var det förenat med livsfara att ligga kvar och på rekordtid och utan att ens bemöda mig att äta frukost bröt jag lägret och gav mig i väg. Inga livstecken från den livsförskräckta tyskan i stugan.

Efter några km mötte jag en ung kille som var mitt uppe i sitt Gröna Bandet. Idag var han inne på sin 34:e dag från Grövelsjön. Han berättar stolt att han går mellan 25-40 km/dag. Galet. Allt över 20 km tycker jag är en bedrift.

Tältplats modell sämre, mitt i björkskogen

Tältplats modell sämre, mitt i björkskogen

Varmt. Som sagt. Idag var det vansinnigt varmt. Första sträckan gick uppe på kalfjället innan det gick nedför och in i björkskogen. Och därmed miljarders miljarder med mygg. Efter några timmar när det var dags för matpaus slutade det med att jag äter gåendes för att inte bli mördad av myggen.

Vandringen i skogen var lång, stekhet och faktiskt ganska tråkig. Mot slutet av dagen får jag märkligt nog ont i fötterna, och mina stackars tår ser förjävliga ut. Brukar sällan hända.  Stundtals drabbas jag av sviktande motivation och undrar för mig själv vad jag egentligen sysslar med där uppe.

När jag slutligen börjar leta tältplats är jag mitt i en björkskog och slår upp tältet i panik. Jag tackar Gud för min Thermacell. Mer om den i senare inlägg.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *