Zürich: City tour, Franz och stadens mest nöjda turist

Sista dagen i Schweiz för denna gången, i morgon åker jag hem och börjar planera inför nästa äventyr. Det är ännu en helt fantastisk dag med strålande solsken och inte ett moln på himmelen.

Idag har jag ingen egentlig plan, så jag tänkte ta en klassisk ”city tour”, och därefter gå till en glassbar som fått högt betyg hos Tripadvisor.

Vår guide Franz möter upp, och jag och 11 andra turister trycker in oss i en minibuss. Franz är trevlig och guidar på både engelska och tyska och den totala tiden han är tyst under hela tiden är nog mindre än 3 sekunder. Vi åker runt i staden, hoppar av en kort sväng vid hamnen, åker vidare och byter till ett litet tåg som tar oss upp för ett berg med fin utsikt. Här ligger stans bästa hotell som enligt Franz kostade en halv miljard att bygga.

Strax är vi tillbaka nere i stan, Franz gormar på om gamla staden och sen är vi klara. Jag borde inte säga äntligen, för det var ganska trevligt, men nu jäklar är det dags för glass! En kvart promenad bort ligger stället, och Zürich nöjdaste turist står strax med en glass bestående av pistage, mango och salt karamell. Ryktet stämmer- den var helt magisk!

På kvällen är jag tillbaka i gamla staden, och på samma asiatiska restaurang som häromdagen. Det är inte helt solklart vad jag egentligen beställer, men in kom i alla fall en hel fisk. Lite pilligt men supergott! Eftersom det är sista dagen på resan råkar jag gå förbi ett café på min sena kvällspromenad, och dom råkar ha…. glass. Vilken jäkla otur.

Nu är jag redo att åka hem!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *