Kallt?

Både inför men framför allt efter vår lilla skogstur har det pratats nästan enbart om hur kallt det skulle vara. Vilka ”dårar” vi är som ger oss ut nu.

Hela kvällen och en stor del av natten vad vi kan bedöma så föll snön. Uppskattningsvis höll sig temperaturen runt 2-3 grader kallt.

Nej, jag har inte frusit. När jag kröp ner i sovsäcken behöll jag långkalsongerna och strumporna på. Detta skulle jag faktiskt ångra, då jag ganska snabbt blev för varm, men eftersom det är för jobbigt att krångla av sig detta när man en gång krupit ner fick det bestå.

Jag sov alltså i långkalsonger, strumpor och en mössa. Och svettades mängder.

Hur var natten i övrigt då? Rent förjävlig, tackar som frågar. Jens somnade strax efter 9, väckte mig klockan 4 när han gick upp för att pinka, somnade och vaknade halv 9 på morgonen. Alltså lite mer än 11 timmars sovtid.

Jag ligger i en backe med benen upp och huvudet ner. Kan inte heller vända mig och sova på andra hållet, för tältet är väldigt lågt i ”taket” i fotändan. Dessutom, och kanske värst av allt, är att den där jävla Jens-jäveln har bestämt sig för att snarka sig igenom natten. Jag brukar aldrig ha problem med att sova i skogen. Fast jag brukar å andra sidan inte dela tält med ett sågverk.

Total sovtid? 4-5 timmar uppskattningsvis.

2014-01-18 09.38.01

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *