Himmelriket

Skaplig tältplats

Skaplig tältplats

-”Skaplig utsikt när man borstar tänderna”, säger en trevlig man när han går förbi mig mitt under mina kvällsbestyr.

Där står jag med något drömskt i blicken, med utsikt över Virihaure samtidigt som solen börjar sänka sig och mumlar något ohörbart tillbaka. Finns himmelriket på jorden så ligger det här i Staloluokta, Padjelanta, Jokkmokk, Sverige. Med stor risk för att jag upprepar mig- är det någon gång man ska bli religiös så är det här.

Åk hit. NU.

I morgon så påbörjas så sakta slutet på denna resan, med sjukt blandade känslor. Det har varit en underbar vecka, det har faktiskt varit skönt att vara ensam, men framför allt har det varit skönt att på riktigt kunna ladda sina batterier. Det slog mig plötsligt häromdagen att jag har ju ett nytt fantastiskt jobb att komma tillbaka till! Hur coolt är inte det?

Samtidigt saknar jag folk där hemma. Lika skönt som det är att inte ha haft någon täckning, lika skönt ska det bli att komma tillbaka till civilisationen.

Efter en helikoptertur till Kvikkjokk, en förhoppningsvis fantastisk (minst) 3-rätters middag och framför allt en välbehövlig dusch så blir det övernattning på fjällstationen i morgon.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *