Meddelande till Svenska folket: Jag överlevde

Skådeplatsen för plågeriet

Skådeplatsen för plågeriet

Livrädd och med fullständig panik i blicken stegar jag in på vårdcentralen. Uppenbarligen så lyckades jag ta mig in genom någon bakväg, och det dröjer flera minuter innan jag lokaliserar mig till receptionen. Detta inkluderar en kort sittning i ett väntrum mitt i lokalen tillsammans med en tillsynes lika vettskrämd äldre herre.

Till slut blir jag ledd till rätt vänterum, och före utsatt tid ropas mitt namn ut, varpå jag flyger upp och med självsäkra steg (och sjukligt darrande ben) stänger jag och en sköterska in oss i ett litet rum. Ett rum som inte alls ser ut som jag tänker mig ett sjukrum. Detta ser mer ut som ett kontor.

Hur som haver. Sköterskan börjar prata med något av den bredaste östergötskan man kan tänka sig. Hon babblar på om mitt resmål, om alla möjliga tänkbara sjukdomar och eventuella vaccin. På något obegripligt sätt har detta lugnande effekt och vi blir som kompisar. Inte kan man väl vara rädd för någon som pratar östergötska? Vi (läs: sköterskan) beslutar att Hepatit A och Hepatit B blir bra, dessutom ska vi passa på att fylla på med vanligt grundvaccin så som stelkramp och vad det nu var mer. Tydligen ska det förnyas vart tjugonde år eller så, så det var väl på tiden. Lite Dukoral mot kolera sen ska jag vara nog skyddad.

Shots!

Shots!

Hon försvinner ut, mitt hyperventilerande har avtagit något, och hon kommer tillbaka med två sprutor och en låda med Dukoral. ”Ja då blir det en spruta i varje arm”, varpå jag gör höger arm redo och hon säger att vi ska börja med vänster. Jag vänder bort huvudet och strax kommer ett stick som faktiskt knappt kändes, det sticker till i nästa arm och sen var det klart.

Det här var ju inte alls särskilt farligt. Och min nya kompis var ju riktigt snäll och trevlig. Till och med receptionisten passade på att fråga om resan och önska lycka till. Jag hoppar på lätta ben därifrån.

Jag överlevde.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *