Fantastiska Taj Mahal och jag blir äntligen av med oskulden

Anledningen att vi valde att åka till Indien från första början är Daniels driv att besöka samtliga 7 av jordens underverk, och idag var det dags att bocka av det sjätte, och mitt andra på mindre än en vecka.

Jag vet inte vad som håller på att hända med min resekamrat, men det var otroligt nog han som föreslog guidad tur, varpå jag hejade på lite extra naturligtvis. Så nu kommer vi vara i äg tre nätter. Idag åker vi till Agra, en liten by som inte har mer än 3 miljoner invånare och där ligger även Taj Mahal. I morgon ska vi åka på tigersafari och sedan vidare till vad man kallar för ”Rosa staden”. På torsdag kommer vi tillbaka till Delhi igen. Fantastiskt bra plan om ni frågar mig.

En mycket trevlig lite äldre indisk herre som ska vara vår chaufför dessa dagar hämtar upp oss och vi ger oss ut i Indiens kaostrafik. Om jag råkade ha åsikter om trafiken i Peking går det inte ens att jämföra med här. Här gäller tydligen inga regler överhuvudtaget.

Resan med den babblande chauffören tar lite drygt 3 timmar, och han berättar hela tiden att det bara är honom vi kan lita på. Han är vår vän och alla andra försöket blåsa oss. Vi förstår dock ganska snart att även han gör sitt bästa för att komma åt våra pengar, exempelvis vid val av restaurang. Vi såg det berömda M:et vilket vi associerar med säker mat men han påstår att det är stängt och svänger lite senare av till en enligt honom mycket bättre restaurang. ”Lite dyrare, men bättre”. Visst.

Snart är vi incheckade på ett riktigt bra hotell, om det inte vore för allt jäkla oljud. Men det är ändå såååå mycket bättre på alla vis jämfört med det i Delhi.

Vi ger oss ut och möter upp guiden som ska ta oss till Taj Mahal och hoppar i en slags motordriven tuctuc som tar oss den sista biten. Även här får vi uppleva segregationen när utlänningar har en egen kö och betalar troligtvis tio gånger så mycket.

Vad som möter oss när vi kommer in, förutom miljoner indiska turister, är en magisk syn av mausoleumet. Precis lika magnifikt och vackert som bilderna man sett. Tydligen är det så att det är stängt varje fredag,och då jobbar 200 personer med att putsa och städa. För första gången Indien en plats där det är rent och snyggt!

Vår guide berättar massor och vi fotograferar som tokar. Vi får även gå in och titta, och givetvis har vi även här en egen gräddfil in. Smakar det så kostar det.

På vägen tillbaka tar vår oerhört snälla och generösa guide med oss till en särskild utvald souvenirershopp som ligger en liten promenad bort. Det mesta är svindyrt men vi lämnar stället med varsin liten elefant i marmor.

Kvällen ägnas åt relaxing, och även om det låter otroligt så tar jag mitt livs första riktiga massage och därmed är den oskulden tagen. Om det var bra eller dåligt? Verkligen helt ok tror jag. Och billigt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *