Kilpisjärvi

Vaknar upp till en helt fantastisk dag med strålande solsken och underbar utsikt över sjön ”Ylinen Kilpisjärvi”. Öppnar upp tältet och bara njuter! Går upp och fixar en ordentlig frukost, har varit lite dålig på det tidigare. Miljarder attack-mygg gör mig sällskap.

Planerar om lite (för vilken gång i ordningen?) och bestämmer mig för att ta eftermiddagsbåten tillbaka. Hinner dock med en liten tur innan jag river tältet och beger mig tillbaka och river tältet. Än så länge har jag faktiskt inte haft så ont av myggen men nu börjar dom gå mig på nerverna…

När jag sitter och väntar på båten börjar det blåsa och bli riktigt svinkallt. Väl tillbaka i Kilpisjärvi vräker regnet ner (för ovanlighetens skull) och mitt ända mål är att hitta en tältplats. Och- lagom till tältet är uppsatt slutar det givetvis att regna. Tar mig ner till campingen och kostar på mig en hamburgare.

Tillbaka i tältet nu, antagligen på sämsta platsen någonsin. Min liggplats lutar BÅDE åt sidan OCH uppåt. Och nej, jag kan inte vända mig. Dessutom har jag bara typ 100 meter ner till vägen som råkar vara E8. Kan bli en intressant natt!

Klockan 8 i morgon ringer alarmet, klockan 10 avgår bussen mot Karesuando.

Mycket mer spännande än så händer inte. God natt!

Kommentarer i efterhand:
Detta kan ha varit ända dagen som jag inte vaknade upp till ösregn. Helt fantastiskt var det! Skönt att kunna luffsa runt lite i närområdet utan väska.
Ska jag kommentera tältplatsen… tja… jag ville bo så nära busshållplatsen som möjligt, den avgick från campingen men jag vägrar betala campingavgift. Varför skulle jag?? Regnet tilltog, jag var vrålhungrig och trött. Det blev som det blev. Men sov gjorde jag inte särskilt mycket. Sedan var det ju det där med det förbannade regnet…


image
Utsikten från tältet på morgonen. Gör sig inte alls lika bra på bild med myggnät ivägen som i verkligheten…
image
Intressant hydda en liten bit från båtplatsen
image
Innuti hyddan!
image
Bra skyltat, så man inte går vilse!
image
Dagens lunch förtärdes i jätteblåsigt väder. Svinkallt. I väntan på båten!
image
Båten!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *