Chinkali, hipsterställe och straffavgifter

Hotelldirektören tipsar oss om en bra typisk Georgisk restaurang som ligger några kvarter bort, ”som vi bara måste” besöka. Eftersom vi törstar efter att äntligen få lite bra Georgisk mat, lyder vi tipset och ger oss iväg.

Stället är åtminstone välbesökt, och det första som händer är att vi får in en meny, helt utan bilder, som bara står på Georgiska och ryska. Inte direkt våra huvudspråk.

Här är vi kungar. Vi beställer in massor med olika förrätter, och till varmrätt Georgiska Chinkali, som närmast kan liknas vid dumplings. Vi snålar inte på något utan beställer nog in de flesta sortera som finns på menyn. Eftersom det är hemresa och för vissa av oss, exempelvis undertecknad, jobbdag i morgon, blir det ingen alkohol denna kvällen.

Notan hamnar till slut på strax över 160 kronor, inklusive väl tilltagen dricks. Totalt alltså, för alla fyra.

Innan vi går och lägger oss går vi till ett av stadens dyraste, med Georgiska mått mätt alltså, hipsterställen och tar en fika.

När klockan ringer på morgonen 01:30 svensk tid, 04:30 georgisk, känns det som man inte sovit något. Hotelldirektören har lovat att köra oss till flygplatsen, och vi möter upp tillsammans med ett ungt tyskt par som också bott på samma hotell.

Vi kommer fram till en kaotisk flygplats med huuuur mycket folk som helst i avgångs/ankomsthallen, men vi är inte speciellt oroliga eftersom vi ju flyger med bara handbagage. Nu visar det sig att vi ändå måste stå i den där jättekön, och när vi väl kommer fram visar det sig att vi inte alls är incheckade som vi trodde. Flygbiljetten till och från Georgien gick på strax under 600 kronor, och straffet för att ha missat checka in visade sig bli runt 500 kronor… Och det där med att vi var ute i god tid började snabbt dra ihop sig, men vi fick i alla fall gå före kön när vi väl hade betalat.

Lagom till vi landar i Köpenhamn gör jag en tokrusning genom passkontrollen, ringer i panik mitt arbetes resebyrå för att boka om tågbiljetten norrut mot Örebro, fortsätter springa för att hinna köpa mat innan jag åker, och där kommer mina vänner långsamt och lugnt promenerandes. Dessutom. När man åker X2000 på morgonen bjuds man tydligen på frukost. Det går bra nu.

Tackar återigen för en fantastiskt trevlig resa!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *