Amsterdam, Holland

Padde utanför sin favoritbutik

Padde utanför sin favoritbutik

Natten på tåget till Amsterdam var rent fördjävlig. Sov inte många timmar sammanlagt, och aldrig många timmar i sträck. Så fruktansvärt obekvämt. i Hannover stod vi dessutom och väntade på ett tåg från Moskva i över två timmar. Väl framme på resans första destination var vi med andra ord utvilade i väldigt olika grader (Daniel 8 timmar).

Sedan började utforskningen av den mytomspunna staden. Med två erfarna guider som tidigare besökt Amsterdam gav vi oss ut på stadens gator på jakt efter en god frukost/lunch. Redlight District-kvarteren där glädjeflickorna står i sina fönster och förföriskt försöker vinka in män. Alla porrbutiker där man springer in utan att skämmas det minsta. Coffe-shopsen som säljer gräs och dess rökrum med psykedelisk musik.

Vår plan var att på kvällen träffa några kamrater till Daniel, kolla VM-matchen Brasilien-Nordkorea och sedan göra natten osäker. Sova skulle vi tydligen göra på stationen.

Det var innan vi insåg att stationsbyggnaden har stängt mellan 01:00-05:00 och undertecknad började få panik. Den stora jakten och de vilda diskussionerna för att hitta ett lämpligt hostel påbörjades. Efter att gruppen haft ö-råd fick jag min önskan igenom och vi tog in på ett 3-manna rum i de finaste glädjekvarteren. Fullt liv utanför och disco i rummet under, hela natten. Vi checkade in halv 1 (utan att h ämta väskorna i säkerhetsboxen på stationen) och checkade ut kvart över 5. För 80 €.

Utöver dessa händelser besökte vi även Heinikens fabrik, och fick en mycket spännande rundtur i dess museum. Givetvis avslutades det hela med ”provsmakning” av denna underbara dryck. Rekommenderar verkligen ett besök där!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *