Flyg till Kingston: NoGo-zoner, påtänd taxichaufför och avsaknaden av bokstaven H

Så har vi kommit till den långa Sydamerikaresans sista stopp – det är dags att svänga förbi ännu en ö, Jamaica. Närmare bestämt dess huvudstad, Kingston. När jag glatt berättade för min bror att nästa stopp var Kingston, mötte han min entusiasm med en påminnelse om att det är en av världens farligaste städer.

Jag rycker lite lätt på axlarna och påpekar att vi överlevt både Guatemala City och Santo Domingo, så det ska nog gå bra. Men, som alltid, är det viktigt att respektera läget och undvika onödiga risker.

Vi har såklart läst på om Go- och NoGo-zoner, och vårt hotell ligger i ett av de finare områdena. Med de lärdomar vi dragit från våra tidigare boendemisstag – råttboet inkluderat – väljer vi denna gång ett ställe som ser ut att vara i en helt annan liga. Återigen bevisas det att man nästan alltid får det man betalar för.

Planet landar på sena eftermiddagen, och efter att ha tagit ut lite pengar, åker vi sedan för att checka in. Vår Uberchaufför, som pladdrar på, viftar med armarna och verkar allmänt påtänd, gör mig snabbt medveten om att man på Jamaica aldrig uttalar bokstaven H. Tänk er det på engelska, och ni förstår snabbt att man måste lyssna noga för att hänga med. Varje fråga besvaras med ett ”ya man”, precis som den fördomen man hade om ön.

Trots chaufförens excentriska körstil anländer vi, märkligt nog, levande till vårt boende. Mörkret börjar så sakta lägga sig över staden, så vi väljer att äta middagen i hotellets restaurang. Säkerheten framför allt, som man brukar säga.

I restaurangen möter vi en lite äldre, otroligt trevlig (om än inte så snabb) kvinna som med glädje tar sig an oss och alla våra frågor om staden, inklusive vilka ställen man eventuellt bör undvika.

Middagen är fantastiskt god, och tillsammans med en Red Stripe avslutar vi kvällen i land nummer 13 på denna resa!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *