Svalbard Marathon

Jag är tydligen känd för att vara lite halvtokig och gilla lite annorlunda utmaningar. Finns massor med bra exempel på det som jag inte tänker gå igenom här. Nu har jag bestämt mig för utmaningen nästa år: Svalbard Turn Marathon. Ja alltså jag planerar ”bara” att springa halvan, lite självinsikt har jag allt och jag inser också mina begränsningar.

Tänk er själva vilken grej! Hur många av er har varit på Svalbard? Hur många av er känner någon som har varit på Svalbard?

Mitt intresse för denna ön väcktes i sommras när jag var på polarmuseét i Tromsö. Att springa när jag ändå är där blir bara någon sorts bonus, egentligen är det ju naturlivet jag vill åt. Datumet, 7 juni 2014 passar dessutom fantastiskt in i kalendern. 17 maj är det Göteborgsvarvet och helgen efter Svalbard är jag tydligen anmäld till att springa Malmö Milen. Sjukt bra anledningar till att träna lite extra! Lägger man dessutom till Prinsens Minne så ser ni att nästa år kommer det bli mycket löpning!

Anmälan öppnar tydligen inte förrens i Januari, så får väl hålla mig till tåls tills dess. Nu återstår bara att försöka hitta resesällskap. Någon som är sugen? Lite hundspann, lite vandring, bli jagad av isbjörnar, massor med naturliv och såklart lite löpning. Låter fantastiskt om ni frågar mig.

Faktum är att själva resan inte behöver bli så förtvivlat dyr. Flyg tur och retur från Oslo till Longyearbyen kostar runt 3500 kr. Bor man på vandrarhem kommer man lös på ca 5-600 kronor/natt, lite billigare om man är 2 personer eller flera i ett rum. Det som tillkommer är ju då om man vill ge sig ut på någon expedition eller liknand. Och det vill man ju såklart.

Nämnde jag att det utmed Marathonbanan finns beväpnade vakter? Det känns tryggt…

trasealledistanser

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *