Ströget

Efter att i god ro avnjutit en fantastisk frukost togs siktet mot paradgatan i den danska huvudstaden; Strøget. En viss önskan om eventuell shopping stod på schemat.

Här följer bilder på butikerna i var inne i:

2014-02-15 12.51.56

Legobutiken, stor som ett varuhus. Några av oss blev helt till sig, tacklade undan alla barn, ställde till en scen och satte sig och lekte. Oerhört trevligt!

Nästa butik var Disneybutiken, även den som ett mindre varuhus. Här var det riktigt trångt, och fullt med skrikande ungar och knuffande föräldrar som försökte ta sig fram. Frida hitta dräkten till sitt barn (som för övrigt varken är tillverkat eller planerat ännu) och fick moderskänslor. Fint ska det vara minsann!

2014-02-15 13.01.51

En annan sak som jag älskar när man är i storstäder är alla gatumusikanter och annat jippo som händer på gatorna. Bland andra satt ett helt band och spelade på ett av torgen längs med gatan. Det i sig kanske inte är så konstigt, men ta en liten närmare titt på basisten. Hans instrument består alltså av en låda och något som liknar ett blått rep. Helt otroligt. Fattar inte hur det fungerar?

2014-02-15 13.08.31

Slutligen tjatade Anna helt förtvivlat om att hon tvunget ville bli fotograferad tillsammans med en modell av världens längsta man. Jaja, lika bra att göra alla barn nöjda tänker jag:

2014-02-15 13.30.30

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *