Hur man undviker infanterield

Idolbild vid Akkastugan

Idolbild vid Akkastugan

Ett gammalt lumparknep för att förhindra skavsår  på ställen där man väldigt gärna vill undvika att få skavsår när man marscherar, även kallat infanterield eller jägarbrand, är att öppna alla dragkedjor där det är möjligt även gylfen (Puh vilken lång mening…).

På fjället får jag nog säga att det är både varmt och jag utför någon form av marsch.

Vid flera tillfällen när man möter folk hör det till god sed att stanna och prata lite. ibland är man trött och då är skönaste stå-ställningen bredbent lutandes mot sina stavar.

Detta är dåligt och inte så sexigt som man faktiskt kan tänka sig om man glömt bort att man använder sig av ovanstående lumparknep. Heter man dessutom Björn lyckas man glömma detta mest varje gång.

Förhoppningsvis träffar jag aldrig dessa traumatiserade människor igen.

 

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Anna Byström skriver:

  Hej!
  Du skrev ditt inlägg 2014. Nu några år senare så finns det hjälp att få så att du åter kan vandra med gylfen stängd. Vi har utvecklat ett slags deostick fylld med välgörande ämnen som effektivt skyddar huden mot skav och friktion – våra kunder kan nu njuta av sin vandring utan problem. Du lägger på ett tunt lager och sen är din hud skyddad under vandringen och det klarar även fukt – funkar på hela kroppen, även underlivet. Nästan för bra för att vara sant men det funkar hur bra som helst! Kolla gärna in vår site http://theskinagent.com och tveka inte att höra av dig om du har frågor!

  Jag önskar dig många härliga vandringsturer.

  Vänligen,
  Anna, co-founder The Skin Agent

 1. 26 juli, 2016

  […] tjejer och vi utbyter lite tips under en stund. Notera att jag kom ihåg att stänga gylfen (efter ödesdigra misstag i Padjelanta 2014). De planerade att gå hela Kungsleden och var alltså på väg mot […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *