Montpellier, Frankrike

Förväntningarna på denna franska sydstad är att vi kommer till en liten, död stad. Planen är att snabbt hitta ett boende, äta och sedan sova.

Det första vi möter när vi kommer ut från tågstationen är massor av människor. De första fem hotellen vi kollar är alla fullbelagda. Tydligen är det musikfestival i stan. Självklart, vad hade vi väntat oss?

Padde och Daniel är inte det minsta intresserade av att leta boende utan ställer sig och lyssnar på en grupp som spelar flamengo. Återigen känner jag paniken komma.

Utsvulten, jättetrött och med svidande fötter plöjer jag genom folkmassan i jakt på hotell. Alla är fulla. Precis när jag bestämt mig för att ta in på ett lyxhotell a´la 90€ per person så dyker det upp som en hägring på en av bakgatorna: Hotel Magestic. Utan att tveka och med den skönaste känslan på väldigt länge bokar jag rum till oss för 20€ per person. Gladare än på länge nästan skuttar jag tillbaka till torget där kamraterna fortfarande orörliga står kvar.

På vägen tillbaka till hotellet lyckas jag först gå vilse. Det där med lokalsinne är väl inte riktigt min grej…

Lite kylkräm, någon?

Lite kylkräm, någon?

Nu ska vi sova, och vi kan väl konstatera att herrarna har bränt sig ordentligt. Padde ser ut som en nykokt kräfta över hela kroppen. Min kylkräm som det skrattades åt tidigare kommer väl till plats.

Vem skrattar nu tror ni?

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.