Citronsill

Jultramsandet fortsätter med oförminskad fart i det Bejegårdiska residenset. Idag var det sill som stod på menyn, något jag aldrig gett mig på innan. Inspirerad av goda vänner begav jag mig ut till havet och fångade fisken med mina bara händer. Typ.

Det blev en citronsill, och jag är ju inte killen som gillar att skryta. Men attans. Det här blir nog redigt fina grejor när det får ligga och gotta till sig några dagar. En stor burk som förhoppningsvis räcker ända till jul!

Citronsill

  • 2 burkar inläggninssill (á 420 gram)
  • 1 st purjolök
  • 2 äggulor
  • 2 msk senap
  • 1 dl olivolja
  • 2 st citroner
  • 4 msk socker
  • 1 burk crème fraiche

Gör så här: Hacka purjolöken. Spara ev. lite till garnering. Vispa äggulorna och senapen. Vispa försiktigt ner oljan (i en jämn stråle) och vispa till en slät sås. Häll i purjolöken, rivet skal från citronerna, pressa i citronsaften, socker och crème fraiche. Smaka av med vitpeppar  (snåla inte).

Nu börjar jag få massor med godsaker här hemma inför julen. Och det är fortfarande många dagar kvar. Det är ett problem. Min självdisciplin är ett annat. Hjälp!!

2013-12-18 19.32.36

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.