Chokladpudding

Gänget samlas för en lite sen men ack så trevlig kräftskiva. När några av oss träffades i veckan för att planera, fick värden, det vill säga jag, tydliga önskemål om att göra… chokladpudding! Sagt och gjort. Övriga gäster fick fixa allt det andra till kräftskivan, betydligt mindre viktigare om ni frågar mig. Så som kräftor och annat trams.

Att göra chokladpudding är barnsligt enkelt, men den behöver stå i kylen några timmar. Jag gjorde min kvällen före festen, och hällde upp den i skålarna direkt och lät de stå i kylen. Och sist men absolut inte minst viktigt; Man kan inte göra lite chokladpudding. Mitt recept räcker precis lagom till 12 personer.

Mums!!

Mums!!

Chokladpudding

  • 4 st gelatinblad
  • 1 liter mjölk
  • 55 g (1 dl) majsstärkelse
  • 90 g (1 dl) rörsocker
  • 24 g (4 msk) kakao
  • 6 g (2 tsk) vaniljsocker
  • 250 g (minst!!) mörk choklad
  • 3 dl Vispgrädde
  • 2 st bananer
  1. Lägg gelatinbladen i en bunke med kallt vatten.
  2. Hacka chokladen. Ju mindre bitar desto bättre.
  3. Häll majsstärkelse, rörsocker, kakao och vaniljsocker i en bunke.
  4. Värm mjölken i en kastrull och häll i blandningen med torra ingredienser som du just blandade.
  5. Låt sjuda tills det tjocknar något.
  6. Lägg i gelatinbladen och blanda tills de har smält.
  7. Häll i den finhackade chokladen och rör om tills den har smält.
  8. Fyll portionsskålar med smeten och ställ in i kylen, minst 2 timmar.
  9. Servera med vispad grädde, lite banan och pudra med kakao!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.